Mont Ventoux Challenge 2013 levert ruim 20.500 op

zaterdag 21 september 2013 Webmaster 399x gelezen

De 2e editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge heeft 20.542 euro opgeleverd. Bijna 50% meer dan in 2012! 17 deelnemers gingen op 19 september de uitdaging aan om een, twee of zelfs drie keer de Mont Ventoux te beklimmen.

Gestart werd in alle vroegte vanuit het dorpje Bedoin. Het was een barre tocht. Boven op de berg stormde het (windkracht 8/9) en was het maar 4 graden. Toch kamen alle deelnemers op de top. Sommigen op het tandvlees. En niet geheel ongeschonden. Door de winstoten werden onze bikkels letterlijk van de fiets geblazen. Resultaat veel blauwe plekken en een vinger uit de kom. Gelukkig stond de camper van Heart Medical boven waardoor men even kon herstellen en opwarmen. Getwijfeld werd of doorgegaan kon worden maar na ampel beraad werd besloten toch verder te gaan en voorzichtig af te gaan dalen naar Malaucene.

15 deelnemers gingen door voor klim twee. Het bleef waaien op Mont Ventoux maar gelukkig brak er ook een zonnetje door. Alle 16 deelnemers kwamen rond het middag uur op de top van de bijna 2000 meter hoge berg.

Na de tweede beklimming had de groep al zo’n 91 km afgelegd waarvan 43 km klimmen met soms wel percentages van tegen de 10%. Toch gingen nog 10 bikkels door voor de ultieme Ventoux experience de zgn Cingle . Drie keer naar de top van Mont Ventoux op een dag. Ergo 68 kilometer klimmen en 4332 meter hoogteverschil overwinnen.

De laatste klim startte in Sault en de rit naar boven telde zo’n 30 km. Twaalf uur na de start kwamen net voor zonsondergang 10 bikkels moe maar voldaan boven op de top. Waar alle deelnemers en supporters zich hadden verzameld.

 
Het was een fantastische dag. Met een prachtig resultaat van 20.542 voor Hartedroom dat dankzij de deelnemers, sponsors en donateurs is gerealiseerd. Het staat nu al vast dat ook in september 2014 opnieuw een Hartedroom Mont Ventoux Challenge zal plaatsvinden. Opgeven kan al via info@hartedroom.nl.

De website van de MTVC 2013 is nog steeds online. Dus als u na het lezen van dit heldenepos toch nog een donatie wil doen, Dan kan dat!


De Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door Biomed, Heart Medical, DotControl, PrinitIt Design, DB Telecom en Infostrada Sports Group.

Verhalen van Hartkindjes

Nadat zoon Luca was overleden en Julia één jaar was geworden, hadden we nog één wens; een broertje of zusje voor Julia. Toen onze baby nog in de buik zat, zag men wat vocht bij het hartje en het ritme was aan de lage kant. Regelmatig kregen we echo's en het beeld bleef hetzelfde. Er hebben meerdere artsen meegekeken, maar wat men zei was dat ze zonder onze voorgeschiedenis niet direct zouden denken dat er iets met onze baby aan de hand was. Rond de 38ste week werd besloten om te gaan bevallen. Emma werd geboren. Lees meer over Emma en andere verhalen

Hartedroom is een uitgave van Stichting Hartedroom.
© 2019 Stichting Hartedroom - alle rechten voorbehouden.