Hartedroom Mont Ventoux Challenge levert 43.716 euro op!

zondag 21 september 2014 Webmaster 353x gelezen

Het zit er weer op. De derde editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge was een groot succes. Met meer deelnemers, meer beklimmingen en meer donaties voor Hartedroom. Het deelnemerspeloton bestond dit jaar uit een mooie groep van mensen uit het Erasmus MC Sophia, vijf (!) vaders van een kind met hartziekte en veel direct of indirect betrokkenen.

 Op donderdag 18 september was het zover. 28 bikkels stonden vroeg in de morgen in hun Bioracer Hartedroom outfit klaar voor hun strijd tegen de grote kale berg. Het bleek echter heel slecht weer. Regen, onweer en wind zowel in het dorp als bovenop de berg. De organisatie besloot om niet om de geplande 08.00 te vertrekken naar de start van de beklimming, maar af te wachten op nieuwe betere weerberichten. Al snel knapte het weer op en om 08.45 gingen we alsnog in colonne van ons verblijf  ‘Les belles heures’ in Roaix naar het startpunt in Bedoin. Waar twee groepen die elders sliepen ook aan sloten.

 

Rond half 10 vertrokken de meesten vanuit Bedoin, enkelen iets later vanuit Sault. Twee dorpen aan de voet van de 1.912 meter tellende reus. Het werd een geweldige dag waarin iedereen minimaal een keer de Mont Ventoux beklom. De kroon spanden de broers Joppe en Ian uit Houten die beide 3 maal de top haalden. Een unieke prestatie gezien de omstandigheden. Want ook al was het weer iets beter, vanaf Chalet Reynard (op 1.440m) bleef het bar en boos. Dichte mist en storm op de top zorgde voor stevige doch heroïsche omstandigheden.

 

Omdat het aantal beklimmingen varieerde was een deel van de deelnemers aan het begin van de middag klaar met zijn of haar Challenge terwijl de echte diehards tot bijna zes uur aan het bikkelen waren.

 

De unieke dag werd ’s avonds afgesloten met een gezellige borrel vol mooie wieleranekdotes en indrukwekkende hartverhalen.

 

Al met al heeft de Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2014 het prachtige bedrag opgeleverd van 43.716 euro! Dankzij de geweldige deelnemers, en de gulle donateurs en sponsors.

 

Volgend jaar zullen we weer een Challenge organiseren. Over de details binnenkort meer.

 

De Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2014 werd mede mogelijk gemaakt door: Combinex, QP&S, Realfort, Heart Medical, Hemingstone Travel, Tandprothetische praktijk Ralph van der Reijden,  DB Telecom, Vleij Timmer en onderhoudswerken, Elterener Fahhrad Profi, Dot Control, Print IT Design

Verhalen van Hartkindjes

Nadat zoon Luca was overleden en Julia één jaar was geworden, hadden we nog één wens; een broertje of zusje voor Julia. Toen onze baby nog in de buik zat, zag men wat vocht bij het hartje en het ritme was aan de lage kant. Regelmatig kregen we echo's en het beeld bleef hetzelfde. Er hebben meerdere artsen meegekeken, maar wat men zei was dat ze zonder onze voorgeschiedenis niet direct zouden denken dat er iets met onze baby aan de hand was. Rond de 38ste week werd besloten om te gaan bevallen. Emma werd geboren. Lees meer over Emma en andere verhalen

Hartedroom is een uitgave van Stichting Hartedroom.
© 2019 Stichting Hartedroom - alle rechten voorbehouden.