Het verhaal van de familie Denisssen

zaterdag 3 juni 2017 Webmaster 365x gelezen

In april 2016 kregen wij als gezin te maken met Cardiomyopathie (CMP). Onze dochter bleek vanuit het niets in 2 weken tijd van een uitermate sportief kind veranderd te zijn in een kind met hartfalen. Zeker in het begin was het erg spannend en onzeker welke kant het op zou gaan.

Na ca. 2 maanden verblijven in het Ronald McDonald Huis in Rotterdam mochten wij weer naar huis. De situatie van onze dochter was stabiel. Deze 2 maanden in Rotter...dam hebben ons in laten zien dat er ook een andere wereld is. Een wereld waarin veel specialisten, verplegend personeel en vrijwilligers samen hand in hand steun en hulp bieden aan families waar het (even) niet zo gaat zoals het zou moeten gaan.

 

In deze maanden van verdriet, pijn, steun maar ook van veel troost zijn er kleine momenten waarin je toch even ontspanning zoekt zo goed en kwaad als dat kan. Voor mij bestond die ontspanning uit het bezoeken van de Marathon van Rotterdam die op zondag op het programma stond. Je staat te kijken en voor je het weet zeg je: “Als wij als gezin met z’n allen uit deze moeilijke periode komen, dan loop ik hem volgend jaar ook.’’

 

Na 2 maanden mochten we uiteindelijk naar huis en dan maakt belofte schuld, ik ben fanatiek gaan trainen voor deze Marathon. Je laat je gedachtes nog eens de vrije loop over hetgeen er gebeurd is, wat je ervaren en gezien hebt en probeert toch iets terug te doen voor iedereen die hetzij als vrijwilliger of als professional te maken heeft met deze ziekte en ons zo geholpen hebben en nog steeds helpen (1 + 1 = 2). Dit bracht mij op het idee om een sponsorbedrag aan deze Marathon te koppelen en dit bedrag te schenken aan de Stichting Hartedroom. Dat het voltooien van de Marathon lukt en dat je dan ook nog een mooi geldbedrag (€ 2500,-) ophaalt geeft extra voldoening, alhoewel de laatste kilometers van de marathon erg zwaar waren. Opgeven was geen optie, ik wist immers waar ik het voor deed.

 

Via deze weg willen wij dan ook iedereen bedanken voor hun bijdrage en steun en hopen op deze manier Stichting Hartedroom met dit bedrag een klein beetje te helpen met het goede werk dat ze verrichten. Hopelijk helpen we indirect ook veel andere families in de toekomst, die net als ons totaal onverwachts in een dergelijke situatie terecht komen.

Fam. Denissen - Moergestel

Verhalen van Hartkindjes

Nadat zoon Luca was overleden en Julia één jaar was geworden, hadden we nog één wens; een broertje of zusje voor Julia. Toen onze baby nog in de buik zat, zag men wat vocht bij het hartje en het ritme was aan de lage kant. Regelmatig kregen we echo's en het beeld bleef hetzelfde. Er hebben meerdere artsen meegekeken, maar wat men zei was dat ze zonder onze voorgeschiedenis niet direct zouden denken dat er iets met onze baby aan de hand was. Rond de 38ste week werd besloten om te gaan bevallen. Emma werd geboren. Lees meer over Emma en andere verhalen

Hartedroom is een uitgave van Stichting Hartedroom.
© 2019 Stichting Hartedroom - alle rechten voorbehouden.