Hartedroom en Hartstichting investeren 647.000 in onderzoek

maandag 10 februari 2014 Webmaster 348x gelezen

Met trots kunnen we melden dat de Hartstichting en Hartedroom samen 647.000 euro gaan investeren in onderzoek naar cardiomyopathie bij kinderen. Van dit totaalbedrag hebben neemt Hartedroom maar liefst 275.000 voor haar rekening. Dit alles dankzij iedereen die ons de afgelopen jaren heeft gesteund.

Hieronder, in het kort, een overzicht van de twee gehonoreerde onderzoeksvoorstellen:

Dr. Michiel Dalinghaus (ErasmusMC) gaat op zoek naar factoren die kunnen voorspellen welke kinderen met gedilateerde cardiomyopathie snel achteruitgaan en welke niet. Ook gaat hij onderzoeken in welke dosering hartfalenmedicijnen het beste werken bij kinderen met deze ernstige hartspierziekte. In dit onderzoek worden minimaal 140 kinderen betrokken die in Nederland deze ziekte hebben.

Het onderzoeksproject van Professor Harm Kampinga (Universitair Medisch Centrum Groningen UMCG ) richt zich op een aantal eiwitten die deel uitmaken van het onderhoudssysteem van de hartspiercel. Hij gaat onderzoeken hoe fouten in deze eiwitten gedilateerde cardiomyopathie bij jonge kinderen kunnen veroorzaken. Ook gaat hij bestuderen of het stimuleren van andere onderhoudseiwitten deze fouten kunnen compenseren.

Meer informatie volgt vandaag via de website.

Verhalen van Hartkindjes

Nadat zoon Luca was overleden en Julia één jaar was geworden, hadden we nog één wens; een broertje of zusje voor Julia. Toen onze baby nog in de buik zat, zag men wat vocht bij het hartje en het ritme was aan de lage kant. Regelmatig kregen we echo's en het beeld bleef hetzelfde. Er hebben meerdere artsen meegekeken, maar wat men zei was dat ze zonder onze voorgeschiedenis niet direct zouden denken dat er iets met onze baby aan de hand was. Rond de 38ste week werd besloten om te gaan bevallen. Emma werd geboren. Lees meer over Emma en andere verhalen

Hartedroom is een uitgave van Stichting Hartedroom.
© 2019 Stichting Hartedroom - alle rechten voorbehouden.