Hartedroom en de Hartstichting slaan de handen ineen!

500.000 euro voor onderzoek kindercardiomyopathie

donderdag 18 april 2013 Webmaster 471x gelezen

Hartedroom en de Hartstichting gaan intensief samenwerken om het onderzoek naar kindercardiomyopathie te versnellen. Deze samenwerking komt tot uiting in een gezamenlijke onderzoekspot van maar liefst 500.000 euro. Beide organsaties brengen 250.000 euro in.

 

Met dit budget geven we een of twee Nederlandse aanvragers de kans om een groot onderzoeksproject op het gebied van kindercardiomyopathie op te starten. Een project zal maximaal 4 jaar duren. Bovendien hebben we een duidelijke voorkeur voor projecten waarbij meerdere instituten samenwerken. De kandidaat-instituten hebben vandaag de informatie over de mogelijkheden en voorwaarden ontvangen.

Hartedroom is verheugd met de samenwerking met de Hartstichting met wie we vanaf de oprichting een goede band hebben. ‘Doordat we samen budget inbrengen kunnen we veel sneller onderzoek financieren dan wanneer we het alleen zouden doen. Bovendien kunnen we gebruik maken van de medisch wetenschappelijk kennis van de Hartstichting’ aldus Arno de Jong, voorzitter van Hartedroom.

Verhalen van Hartkindjes

Nadat zoon Luca was overleden en Julia één jaar was geworden, hadden we nog één wens; een broertje of zusje voor Julia. Toen onze baby nog in de buik zat, zag men wat vocht bij het hartje en het ritme was aan de lage kant. Regelmatig kregen we echo's en het beeld bleef hetzelfde. Er hebben meerdere artsen meegekeken, maar wat men zei was dat ze zonder onze voorgeschiedenis niet direct zouden denken dat er iets met onze baby aan de hand was. Rond de 38ste week werd besloten om te gaan bevallen. Emma werd geboren. Lees meer over Emma en andere verhalen

Hartedroom is een uitgave van Stichting Hartedroom.
© 2018 Stichting Hartedroom - alle rechten voorbehouden.